FAST-fix

Eerste elektrische Ferrari gaat half miljoen kosten

Ferrari’s eerste elektrische auto krijgt een vanafprijs van minstens 500 duizend euro, zo meldt Reuters op basis van een anonieme bron. Het persbureau weet verder dat de Italiaanse autofabrikant de EV eind volgend jaar op de markt wil brengen.

Het forse prijskaartje laat zien dat Ferrari veel vertrouwen heeft in de nieuwe auto, terwijl concurrenten hun prijzen door de haperende vraag naar elektrisch rijden juist verlagen. Ter vergelijking, de elektrische Taycan van Porsche kost rond de 100 duizend euro, zo duidt Reuters. Ferrari wil geen commentaar geven. De nieuwe elektrische Ferrari zal worden vervaardigd in een nieuwe fabriek in Maranello. Aan een tweede elektrische Ferrari wordt volgens Reuters al gewerkt.

Lamborghini

Concurrent Lamborghini is van plan om in 2028 te beginnen met de verkoop van zijn eerste elektrische model. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto’s te produceren, aleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

Lamborghini, dat vorig jaar wereldwijd voor het eerst meer dan tienduizend van zijn exclusieve auto’s verkocht, is al wel succesvol met plug-in hybrides, waaronder de Revuelto-sportwagen.

Ook Maserati deed eerder dit jaar al EV-plannen uit de doeken.

Bron: Robert L Smid van Automotive-online.nl

Klanten Services

Ma - Vr: 09.00 – 17.00 uur

Op deze website

Snel naar

Erkende Garage

Logo EV-Repair 2024 wit

High-Tech Service Center voor alle Tesla en andere elektrische auto's.

EV-Repair is de nieuwe naam van Autoservice Velserbroek

FAST-fix

Onderhoud wagenpark

EV-Repair is uw partner het verzorgen het onderhoud, ruitschadeherstel, reparatie en APK-keuringen voor uw wagenpark en berijders.

Voor meer informatie en voorwaarden kunt u het beste contact met ons opnemen. 

Neem contact met ons op